Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2015 21:12 - Нормалните хора вече не смеят да пишат тук
Автор: tera Категория: Други   
Прочетен: 4177 Коментари: 13 Гласове:
8







Констатирам го с голяма жалост!

Това място дотолкова се изперка, чееееее.... нямам думи просто!

От доста време прилича повече на психиатрична клиника, отколкото от блог за свободно творчество.

Понеже от доста време съм тук, въпреки че не съм от началото на блога, имам доста наблюдения.

Лудницата започна според мен от манията за копирани постове, която не е спряла и досега, но успя да опорочи блога като някакво копи-пействане на "новини" от разни жълти сайтове.

После се появиха група изтрещели люди, помпани от един луд комплексар с фараонски ник. И след това се пръкна и Гоговата одисея, тиражирана и до ден днешен от Джулка, която е кандидат за Най-Върлата Луда на този блог.

И жалката равносметка в случая е, че всичките тези никове (не казвам люде, защото май всичко човешко им е чуждо),  успяха напълно да скапят ситуацията и да превърнат блога в гробище. Преди имаше всякакви измекяри, не ги назовавам, защото много време ще отнеме, които положиха всички усилия да го превърнат в блато. Но от блато до гробище успяха да го докарат тези последните.

В крайна сметка резултатът е виден.

Дори и да ми се иска вече нещо да напиша, със сигурност няма да го направя тук.

Всичко добро!







Гласувай:
15



1. freeoldmen - Много точно си описала ситуацията.
17.07.2015 21:41
С моят безумен оптимизъм доста време се опитвах да променя нещо в блога,
но явно е напразно.
И аз почти съм се изнесъл.

Имаха нещо хубаво и от некадърност или зла умисъл го осраха...
Майната им.
цитирай
2. anin - :)
17.07.2015 21:58
Юлка замлъкна нещо, или се е изчерпала, или пък не са й платили...и няма вдъхновение да тролства :)
цитирай
3. tera - Не е замлъкнала хич,
17.07.2015 23:34
изтрих я, защото пак са я хванали лудите, дето не са я пускали от 3-4 години.
цитирай
4. teodordetchev - Не си струва да се изоставя блог, който е поддържан с години.Т
18.07.2015 01:14
Както е тръгнало аз скоро ще отбележа (чак да празнувам - едва ли ...) девет години в блог.бг и не виждам причини да си ходя, защото из блога вилнеели всякакви неадекватни елементи. Нека те да си ходят, защо да си ходя аз ? С извинение, моя грешност се самопричислява към колко-годе нормалните хора в блога. Самата дискусия за нормалността е сложна - когато хората с девиантно поведение са мнозинство, кое е норма и кое - отклонение ?

Всъщност, всичко е дяволски логично. Състезанието за това кой ще събере най-много посещения, най-много гласове и прочее, роди трескавото търсене на начини за привличане на читатели. Тук абсолютният връх е един блогър, който най-редовно ни поднася текстове, които са преведени с Гугъл (!!!???), но читателите не искат и не искат да се научат да го заобикалят. Защо ? Защото заглавията му са интересни. А блог.бг съвсем не се чете само от блогърите в него.

За хората, които пишат авторски текстове, тази луда надпревара не би трябвало да значи нещо, но за хората, които са решили да защитават някаква кауза (не е нужно да са платени, може да се трудят и напълно безплатно) въпросът "броячът да щрака" е от "екзистенциално значение". И наистина, всеки застъпник на някоя от "каузите на деня" (хеле пък привържениците на руската кауза и на президента Путин) са готови на какво ли не, само за да "вдигнат бройката". Тук вече идва и тяхната безумна страст, всеки да е съгласен с всичко, което им родят главите или им копи - пейстнат мишките. то е страст, то е патос, то е чудо. Понякога се чудя, ако срещна на живо някои то нашите блогови герои, дали ще посегнат на телесната ми цялост или няма ? Въпросът изисква експериментален отговор, но засега не съм бил ложен на подобно изпитание.

Както и да е - блог.бг продължава да си е най-средищното българско блог-пространство и не си струва, и не бива да бъде изоставян. Не съм акционер в Инвестор.бг, така че не ме вълнуват икономическите аспекти на блог.бг, но мисля, че нормалните хора, не бива да си ходят ...
цитирай
5. kbalenciaga - Оооо, изчакай малко до есента
18.07.2015 11:01

Точно преди изборите какво ще се случва в блога.
Като налазят(или по скоро като бъдат напомпани) на Първа, ПЛАТЕНИТЕ, тролове путинофили, тролове американофили, тролове германофили и подобни.
Отпочинали, с пресни сили като започнат нескончаемите противоборства по сценариите на Червените олигарси, в стил "Разделяй и владей"!

цитирай
6. anin - Айдее,
18.07.2015 12:45
Разлаяхме Тролка Петрова, нацвъка набързо няколко постинга...;))
цитирай
7. injir - Пиши, Тера! Не им обръщай внимание и ...
18.07.2015 16:24
Пиши, Тера! Не им обръщай внимание и ги изтривай! Поздрави!
цитирай
8. aip55 - Към teodordetchev-4
18.07.2015 16:30
Напълно съм съгласен с вас. Аз си оставам непоправим оптимист, че нещата в блога рано или късно ще потръгнат истински литературно!
цитирай
9. planinitenabulgaria - Обяснението е съвсев просто - тролове!
18.07.2015 17:38
Те навлязоха в блога за да го опростачат, но творците не ги различиха от приятелите си, така те свършиха пъкленото си дело - превърнаха се в задкулисие в блога, което работи за мафията в Българиа, против ЕС и за Евразийския начело с Путин, публикува копия на статии, написани поръчково от други тролове за да зомбират подлежащите на хзомбиране. Пространството, което хората си избраха за духовни изяви е ужасяващо замърсено. Центърът - платените тролове /част от хибридните войници на Путин/ - падението на това интернетпространство. Всичко е свързано. И пак повтарям - виновни са творците, които се оказаха неоправни в живота и тези, които се продадоха. Блогът обаче ще остане, а троловете, които наподобяват клошари, замърсяващи пространството около тях ще бъдат прогонени. Каквото и да правят лошите хора, животът върви напред и се развива.
цитирай
10. syrmaepon - Защо блогът не върви има прост от...
20.07.2015 10:19
Защо блогът не върви има прост отговор - погледнете в огледалото
цитирай
11. tera - @11 Пуснах ти заядливия коментар,
20.07.2015 10:54
защото, да ти кажа честно, не ми пука особено за мнението ти.
Въпреки че се изненадах какви ли претенции ти би могла да имаш спрямо мен.
цитирай
12. syrmaepon - Проблемът е, че много от пишещите се ...
21.07.2015 09:27
Проблемът е, че много от пишещите се имат за голямата работа и си мислят "какви идиоти са останалите". Обаче ми прави впечатление, че такива "критични" постове пишат блогъри, които отдавна нищо друго не са написали. Така, че хайде да смалим претенциите си спрямо другите, щото и ние не сме кой знае каква работа )))
цитирай
13. tera - Не е необходимо да си "голяма работа", за да вденеш,
21.07.2015 16:08
че точно поради причините, които съм изброила по-горе, голяма част от нормалните блогъри пишат все по-рядко, включително и аз.
Другото съществено е, че за разлика от доста други (апропо, погледни в огледалото) по принцип си пиша сама постовете, а не копирам и пействам чужди мисли. Може да имам 5-6 такива поста на фона на всичките ми дотук 862. Така че първо се опитай да напишеш нещо свое, а после да раздаваш категоризации. По-скоро проблемът е в тези, на които сивото вещество стига само и единствено за "копи-пейст". И отгоре на всичко се имат за "пишещи", голям смях!?!
Моля, не ми досаждай повече, че заприлича на чат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tera
Категория: Други
Прочетен: 4655305
Постинги: 994
Коментари: 7469
Гласове: 18537
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930